januar, 2018 | Fastlegeordningen 2.0 - Trønderopprøret

Siste nyheter fra oss
fastlegefront.jpg

Stortinget krever flere fastleger melder VG! Se artikkelen under, og les også Stortingsmeldingen i sin helhet: https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Stortinget/2017-2018/inns-201718-109s

For oss i Trønderopprøret, betyr dette at det nå er anerkjent at vi har store utfordringer i fastlegeordningen.
Fremover kan vi derfor fokusere på løsningsforslag. Skissene av dette kan dere lese under vår visjon på http://www.flo20.no/visjon 

 


fullsizeoutput_5253-1280x960.jpeg

Søndag kveld var det et nytt møte i Trønderopprøret. Det er en flott gjeng som møtes i vårt hovedkvarter på Kalvskinnet legesenter og det er artig å se hvor mye kreativitet, kunnskap og ressurser gjengen vår og folk rundt oss innehar. Siste tilskudd var som dere nå ser; denne hjemmesiden. Vi har et felles mål og vi opplever mye støtte fra dere som er rundt oss. Dette gir oss energi til å stå på videre. Vi brenner for fastlegeordningen 2.0.

Det er mye aktivitet nå og vi tror de neste ukene vil være svært viktige for arbeidet videre:
-Harald Sundby og Inga Marthe Grønseth presenterte «Håndbok for Fastlegeordningen» for oss. Håndboken er ment som en beslutningsstøtte i arbeidet for fastlegeordningen, og inneholder spesialforfattede artikler fra fagtunge navn som Gisle Roksund, Linn Getz, Torgeir Bruun Wyller, Steinar Westin, Helen Brandstorp og mange fler. Den er sendt til trykking og vi håper å kunne legge den ut her på hjemmesiden snart.

-Børge Nordberg og Hanna Helgetun Krogh fortalte om effektivitetsundersøkelsen som snart er klar til å sendes ut. Håpet er at denne vil hjelpe oss å synliggjøre alt en fastlege gjør og hvor mye staten vil kunne spare ved å ruste opp fastlegeordningen. Dette er utrolig spennende!

-Kjernegruppen hadde en gjennomgang av strategi for møtene på Stortinget og Helse- og omsorgsdirektoratet (HOD).

Vi gleder oss til å fortelle dere mer om dette og håper dere følger med på hjemmesiden vår og på Facebook!

 


flo.jpg

Trønderopprøret hadde et møte med Høyres stortingsrepresentanter fra Trøndelag i dag. Elin Agdestein, Mari Holm Lønseth og Guro Angell Gimse var på Trøndelagsmøtet og ønsket å møte Trønderopprøret på Stjørdal. Vi fikk en god dialog og de viste stor interesse for vår analyse og våre forslag til løsninger for å løse krisen i fastlegeordningen. Vi gleder oss til å forsette dialogen.


trondheimbilde-1280x936.jpg

Onsdag ettermiddag var tre representanter fra Trønderopprøret invitert til Rådhuset i Trondheim for å presentere våre tanker om situasjonen til fastlegeordningen. Det var Kommunaldirektør Helge Garåsen som inviterte og Helse- og velferdskomiteen med politikere fra alle partier var tilstede.

Vi opplevde en lydhør forsamling, som var nysgjerrig og stilte gode spørsmål. Kommunen var også bekymret for overbelastingen ved St.Olavs Hospital og ønsket innspill på dette. Situasjonen for våre kollegaer på sykehusene rundt om i landet bekymrer også fastlegene. Vi tror at en opprusting av fastlegeordningen er avgjørende for å avhjelpe situasjonen til sykehusene. Vi må behandle pasientene på lavest mulig nivå. Dette er helseøkonomisk mest gunstig, men vi må ha kunnskap, tid og rammevilkår. Vi kan ikke ta på oss en videre oppgaveoverføring uten at dette er på plass.

Trondheim var med og piloterte fastlegeordningen da den ble opprettet i 2001. En av politikerene kom med forslag om at Trondheim kunne søke om midler til være med å pilotere en omlegging av fastlegeordningen. Dette er et forslag vi støtter og vil gjerne være med å drøfte videre.