oktober, 2019 | Fastlegeordningen 2.0 - Trønderopprøret

Siste nyheter fra oss

«Kjære statsminister, dette handler ikke om fastlegene. Dette handler om pasientene. Dette handler om kampen for en likeverdig helsetjeneste. En helsetjeneste der alle kan få den hjelpen de trenger, uavhengig av hvem de er eller hvor god økonomi de har»

Les Trønderopprørets kronikksvar til statsministeren i Adresseavisen i dag:

Som fastleger vet vi godt at små endringer kan utgjøre store forskjeller. Selv lommerusk kan skjule skatter.

 



Helseministeren og regjeringen viser tydelig at de ikke har forstått alvoret og skyver krisen foran seg. Det er krise for pasientene. Fastlegeordningen er i ferd med å synke som et lekk skip.

Regjeringen foreslår 350 millioner kroner til fastlegeordningen. Tor Magne Johnsen, en av fastlegene bak trønderopprøret, mener beløpet er lommerusk som ikke vil ha noen effekt på dagens fastlegekrise.

 



I helsedebatten under Arendalsuka var overskriften; Står fastlegeordningen overfor en kollaps? Bent Høie, Sylvi Listhaug, Tuva Moflag og Kjersti Toppe deltok i debatten sammen med et ekspertpanel.

Trønderopprøret mener situasjonen er lang mer alvorlig enn den var for to år siden og vi trenger hastetiltak for å stoppe forvitringen.

Fastlege Tor Magne Johnsen advarer mot at man «evaluerer seg i hjel» mens fastlegeordningen forvitres.

 



Trondheim kommune, med ordfører Rita Ottervik i spissen, gir 16 millioner kroner i støtte til kompetanseutvikling for fastleger i Trondheim. Dette er et viktig steg for å stabilisere fastlegeordningen, frem til staten kommer på banen. Vi håper at andre kommuner vil se til Trondheim og lage lignende avtaler for sine fastleger.

– Nå får jeg råd til å melde meg på kurs, smiler Linn Mari Telneset. Hun er fastlege ved Kalvskinnet legekontor.

 



Tusen hjertelig takk for prisen som Årets allmennlege!!

Vi er stolte og ydmyke over å ha fått denne utmerkelsen og vi ønsker å takke alle dere som har støttet oss gjennom de siste to årene.

Vi er også veldig stolte og glad over at vi har fått inn Tor Magne Johnsen i styret i Allmennlegeforeningen og gleder oss til det videre arbeidet med å redde fastlegeordningen.